سیستم بینایی حفاظت قالب چیست ؟
سیستم بینایی حفاظت قالب تزریق پلاستیک پیلان سازه به طور خاص برای قالب های تزریق پلاستیک ساخته شده و مستقیما با سیستم کنترل و فرمان دستگاه تزریق در ارتباط است. این سیستم به منظور حفاظت از قالبهای تزریق پلاستیک در برابر بروز عیوب ناخواسته حین فرآیند تولید طراحی شده است که از جمله این عیوب میتوان به موارد ذیل اشاره نمود :
- تزریق ناقص محصول نهایی بعد از عملیات تزریق به دلیل عیوب فنی قالب و یا گیر کردن کامل و یا قسمتی از محصول در سمت تزریق (غیر پران) قالب
- پران ناقص محصول نهایی در اثر عملکرد نادرست سیستم پرانش دستگاه تزریق پلاستیک و یا قالب
- عدم برگشت و یا برگشت ناقص اجزای سیستم پرانش قالب در اثر عملکرد نادرست سیستم پرانش دستگاه تزریق پلاستیک و یا قالب
- عدم برگشت و یا برگشت ناقص سیستم کشویی قالب در اثر عملکرد نادرست مکانیزم کشویی ها
- عدم جاگذاری و یا جاگذاری نا صحیح اینسرت درون قالب توسط اپراتور و یا رباط در محصولات اینسرت دار
آنچه در این مقاله به اختصار خواهید خواند:عملکرد سیستم بینایی حفاظت قالب تزریق پلاستیک این دستگاه شامل چه اجزایی میباشد؟ تنظیمات نرم افزاری پارامترهای دستگاه هنگام راه اندازی سیستم به چه شکل است؟ |
عملکرد این سیستم به چه شکل است؟
عملکرد سیستم بدین شکل است که بعد از باز شدن قالب و ثابت شدن نیمه متحرک آن، سیستم بینایی از قالب عکس برداری کرده و این عکس را با Template اول (عکس نمونه اول نرمال که توسط اپراتور گرفته و درون سیستم ذخیره شده است) مقایسه کرده و در صورت متمایز بودن آن، آلارم سیستم به صدا درآمده و با ارسال سیگنالی به PLC دستگاه تزریق پلاستیک مانع بسته شدن قالب میشود. بعد از بررسی و رفع مشکل توسط اپراتور، با فشردن کلیدی سیستم به حالت نرمال برخواهد گشت.
همچنین بعد از عملیات پران، سیستم بار دیگر از قالب عکس برداری کرده و این عکس را با Template دوم (عکس نمونه دوم نرمال که توسط اپراتور گرفته و درون سیستم ذخیره شده است) مقایسه کرده و در صورت متمایز بودن آن، آلارم سیستم به صدا درآمده و با ارسال سیگنالی به PLC دستگاه تزریق پلاستیک مانع بسته شدن قالب میشود. بعد از بررسی و رفع مشکل توسط اپراتور، با فشردن کلیدی سیستم به حالت نرمال برخواهد گشت.
این دستگاه شامل چه اجزایی میباشد؟
- دوربین: وظیفه عکسبرداری از قالب و ارسال آن به بخش کنترل سیستم را بر عهده دارد. به منظور سهولت نصب هنگام تعویض قالب بر روی دستگاه، این دوربین ها مجهز به یک پایه مغناطیسی هستند که به راحتی بر روی قالب قرار گرفته و فیکس میشوند.
- لایت: وظیفه تامین نور سیستم هنگام عکس برداری از قالب را بر عهده دارد. به منظور سهولت در نصب هنگام تعویض قالب بر روی دستگاه، این لایت ها مجهز به یک پایه مغناطیسی هستند که به راحتی بر روی قالب قرار گرفته و فیکس میشود.
- لنز: لنز های سیستم جلوی دوربین نصب شده و وظیفه تنظیم فاصله کانونی و جلوگیری از ورود نویز به دوربین و اختلال در روند پردازش تصویر را بر عهده دارد. منطبق با فضای مورد نیاز جهت بازرسی و همچنین کورس باز شدن قالب هنگام عملیات پران، از لنزهای متنوع با فاصله کانونی متفاوت استفاده میشود.
- مانیتور: بخش رابط بین کاربر و دستگاه است و وظیفه دریافت تنظیمات و نمایش داده های سیستم را بر عهده دارد. به منظور سهولت در نصب، این مانیتورها مجهز به دو پایه مغناطیسی هستند و به راحتی بر روی بدنه دستگاه تزریق نصب میشوند.
- بخش کنترل سیستم : این بخش پل ارتباطی بین PLC دستگاه تزریق و سیستم بینایی و اجزای مختلف آن است. به عبارتی دیگر عکس گرفته شده توسط دوربین در این بخش توسط الگوریتهای سیستم پردازش شده و بعد از بازرسی آن، تصمیم نهایی توقف و یا ادامه فرآیند تولید به PLC دستگاه تزریق ارسال میگردد. همچنین در صورت بروز خطا آژیر به صدا در آمده و تا مراجعه اپراتور اجازه بسته شدن قالب را صادر نمیکند.
آیا نصب این سیستم راحت است؟
این سیستم یک بار توسط متخصصین مجموعه پیلان سازه بر روی دستگاه تزریق نصب و ارتباط آن با PLC دستگاه تزریق برقرار شده و نحوه کار و تنظیم پارامترهای آن آموزش داده میشود. از آن بعد با تعویض قالب های متفاوت بر روی دستگاه، دوربین و لایت سیستم توسط خود اپراتور نصب و تنظیم شده و با تغییر چند پارامتر ساده، دستگاه به سهولت راه اندازی میشود.
تنظیمات نرم افزاری پارامترهای دستگاه هنگام راه اندازی سیستم به چه شکل است؟
تنظیمات قدم به قدم نرم افزاری سیستم در دفترچه راهنما توضیح داده شده است. همچنین این امر به طور کامل توسط مهندسین مجموعه پیلان سازه هنگام نصب اموزش داده خواهد شد و بعد از آن نیز پشتیبانی از طریق ارسال پیام و یا تماس تلفنی امکان پذیر است. اما به طور خلاصه میتوان گفت که برای راه اندازی سیستم ابتدا دو عکس توسط اپراتور با دستگاه گرفته شده و درون سیستم ذخیره میشود. زمان مناسب برای عکس اول وقتی است که قالب باز شده و تمامی قطعات بر روی کور قالب به طور صحیح قرار گرفته اند. زمان مناسب برای عکس دوم نیز وقتی است که تمامی قطعات از روی بخش کور قالب به طور صحیح پرانش شده اند. بعد از آن نواحی مورد نظر جهت بازرسی ( معمولا کویته قالب، کشویی ها، اینسرت ها و … ) توسط اپراتور ترسیم شده و سیستم شروع به کار میکند.
این سیستم بر روی چه نوع دستگاه تزریق و قالبی قابل نصب است ؟
بدون در نظر گرفتن نوع پلیمر مصرفی در محصول، نوع و یا برند دستگاه، این سیستم قابلیت عملکرد بر روی همه انواع مختلف دستگاههای تزریق پلاستیک و قالب از جمله دستگاههای افقی و عمودی، قالبهای تزریق همراه با پودر فلزات(MIM)، راهگاه گرم و سرد، قالبهای دارای لیبل داخلی (IML) ، میکرو اینجکشن و … را داراست.
آیا برای این سیستم محدودیت ابعاد قالب وجود دارد؟
بزرگ تر شدن ابعاد قالب و یا افزایش تعداد کویته ها میتواند تنها منجر به افزایش تعداد دوربین های مورد نیاز برای پردازش شود، به طوریکه برای نصب این سیستم هیچ گونه محدودیت ابعادی ای وجود ندارد.
آیا این سیستم قابلیت تشخیص عدم پرشدگی (Short Shot) محصول نهایی را دارد؟
بله. با توجه به نحوه قرار گیری کویته ها، زاویه و فضای دید دوربین، سیستم میتواند عدم پرشدگی محصول را تشخیص دهد. برای جبران نقاط کور سیستم برای تشخیص Short Shot میتوان از دو یا چند دوربین برای این امر استفاده کرد.
آیا امکان تشخیص قطعات شفاف هم توسط سیستم وجود دارد؟
با توجه به درصد شفافیت، ابعاد قالب و هندسه محصول این امر میتواند امکانپذیر و یا غیر ممکن باشد. پس از بررسی دقیق پروژه توسط طراحان مجموعه میتوان در مورد آن نظر نهایی را اعلام کرد.
آیا این سیستم باعث افزایش Cycle Time تولید میشود؟
خیر. به دلیل آنکه پردازش هر تصویر توسط سیستم حدود چند دهم ثانیه طول میکشد، اگر پارامترهای تاخیری سیستم بدرستی توسط اپراتور تنظیم شود، هیچ گونه افزایشی در زمان کلی سیکل تولید اتفاق نخواهد افتاد.